Nyfødtfotografering - Spørsmål, svar og tips!

 

Nyfødtfotografering har absolutt blitt en trend i Norge de siste årene, noe jeg synes er utrolig gøy! Det er en veldig spesiell tid som jeg synes er ekstra spennende å forevige. Min første nyfødtfotografering hadde jeg for 8 år siden og mye har forandret seg siden. Jeg har brukt disse 8 årene med erfaring til å utvikle min egen stil i bildene mine.

Det er mange som har spørsmål rundt nyfødtfotografering, så jeg tenkte jeg skulle svare på noen av dem. Håper dette kan hjelpe!

Når er det beste tidspunktet for foto?

Jeg anbefaler alltid å ta fotograferingen 4-10 dager etter fødsel. Da er babyen fortsatt liten og sover (forhåpentligvis) mye. Det er også enklere å posere dem, jo mindre de er!

 Når bør vi booke time?

Det kan lønne seg å booke time allerede et par måneder før termin. Dette er ikke nødvendigvis et must, men da er man sikret å få tid. Jeg setter ofte opp en time ca 5 dager etter termindato. Denne timen blir veldig ofte flyttet på selvsagt, men da har man et utgangspunkt. Når jeg vet når du har termin, så kan jeg også følge opp litt. Det er veldig mye som skjer etter at barnet er født og jeg skjønner godt at fotografering ikke er det første man tenker på. Da er det fint at jeg kan mase litt. ;)

 
16_lukas-42-Edit.jpg
 

 Hvor lenge varer fotograferingen?
Jeg setter av 3 timer til fotograferingen. Dette høres kanskje voldsomt ut, men det er ofte nødvendig. Jeg synes det er fint med bilder hvor babyen sover, og det kan være tidskrevende. Jeg sørger for en rolig atmosfære. Det er viktig å ikke stresse, men ha god tid til stell og matpauser for minsten. Noen ganger tar det kortere tid, men det er godt å vite at man har nok tid.
 

Er det noe vi må ta med?
Jeg har både tepper og pledd i studio, men jeg synes det er veldig fint når kunden selv har med dette. Dette er bilder man skal se tilbake på i lang tid, da kan det være morsomt om det er et teppe man husker. Mange velger å ta med noe som er hjemmestrikka også, noe jeg liker veldig godt. Ofte rekker vi 1-2 antrekk, men tar mest bilder uten klær og med masse tepper.

Jeg liker klær som ikke stjeler så mye oppmerksomhet i bildet, det vil si uten for sterke farger eller mønstre. Dette gjelder også antrekkene til ”mamma og pappa” om de skal være med på noen av bildene.

PS! Husk å ta med nok bleier! Det kan bli mange skift og mange ”uhell”.

Kan vi ta noen søsken eller familiebilder også?

Selvfølgelig! Med søsken anbefaler jeg at vi finner løsning hvor vi kan starte med søskenfotograferingen og noen familiebilder, så kan storesøster/bror kanskje dra etter dette. Det er kjedelig å sitte å vente og det kan være viktig med ro når vi fortsetter med bildene av den aller minste.

Må vi i studio eller kan du komme hjem til oss?

Det er opp til dere om dere ønsker å komme til studioet mitt på Frogner i Oslo, eller om dere ønsker at jeg skal komme hjem til dere. Jeg har forståelse for at det kan være situasjoner hvor det er vanskelig å komme seg ut så kort tid etter fødsel. Den største fordelen i studio er selvfølgelig at der er det ofte mer lys og plass for å få mer variasjon i bildene. 

16_lukas-73-Edit.jpg

TIPS!
Velg en fotograf som du synes har fine bilder fra før! Det finnes mange dyktige fotografer i Oslo og omegn, så velg den du liker best. Mine bilder er ofte uten for mye rekvisitter, men mer tidløse og enkle. Jeg liker å fokusere på barnet uten for mye ”dill dall”. Jeg  har noen forskjellige rekvisitter i studio, men benytter meg stort sett av masse tepper og en saccosekk. Noen ganger kan det være morsomt og enklere å posere i en kurv, eller noe kunden har med seg hjemmefra som er mer personlig.

Ta gjerne kontakt med meg om dere har flere spørsmål angående nyfødtfotografering. Det er ikke alltid man rekker å få det til de første 10 dagene, men mange ønsker å komme innom innen den første måneden da de fortsatt er så små. Dette sier jeg selvfølgelig ikke nei til.

Velkommen skal dere være!